Hvad er Cupping

Cupping er en behandlings metode som har været kendt i asien i mange år, men ikke rigtig fået sit gennembrud i den vestlige verden.

Indtil OL 2016 hvor flere af de amerikanske svømmere havde store mærker på kroppen efter behandlingen, om det var med til at give dem deres medaljer vil jeg lade stå i det uvisse. Men OL 2016 har gjort der bliver undersøgt mere på cupping terapi som behandlings form og til hvilke typer behandlinger det virker til.

TV2 Danmark har lavet en dokumentar i programmet sportslab, hvor de tester cupping sammenlignet med andre typisk anvendte restitutions metoder. I programmet kommer de frem til at cupping er bedste restitution på de 2 cykelryttere set på et kort forløb(1).

Der findes flere former for cupping.

Glaskopper:

Med disse glas kopper skabes trykket ved at man tænder ild under dem. varmen der bliver lukket inde danner et undertryk som løfter huden. Behandleren kan vælge at sætte flere kopper langs meridian baner eller trigger punkter. Andre behandlere massere med kopperne, så du smøres først ind i olie for at koppen kan glide over huden(2).

Effekten vil typisk være det samme som en massage, man skal være klar over at der kan opstå røde mærker, som gerne skulle aftage hurtigt.

Silicone kopper

I klinikken anvender vi silikone kopper, dette er valgt da vores  behandlere anvender dem til cupping massage som er en effektiv massage form til at varme muskler op eller løsne bindevævet, på en smertefri måde.

kopperne fungere som dem med glas, men her dannes undertrykket ved at behandleren trykker sammen på silikonen koppen.

Moderne Cupping eller musclecup

Musclecup er et dansk udviklet koncept, som er godt til restitutionen især for sportsfolk som skal præstere flere gange i løbet af en dag. Netop dette koncept var det som tv2 testede (1).

Musclecup er lidt anderledes end de 2 andre cupping metoder. Her anvendes en maskine til at danne undertrykket, så man mere præcist kan bestemme trykket for musklerne. Derudover anvender de også større kopper, for at kunne lave trykket over hele musklen samtidig. (3)

Så vi ved Cupping anvendes af sportsfolk, det betyder også at vi kan finde mange muligheder for ikke sportsfolk hvor det kan bruges.

 

Hvornår er cupping en fordel?

Kontor ansatte:

Når man har siddet på kontor en hel dag med en uhensigtsmæssig holdning og mange ensformige bevægelser, sker det man får ondt i nakke og skuldre. Cupping kan være et rigtig godt redskab til at løsne muskulaturen mellem skulderbladene og øverst på skulderen.

Stramt bindevæv:

Op mod 80 % oplever rygsmerter, og i forhold til hvad mange tænker behøver det ikke kun skyldes muskler og led, men kan i høj grad være bindevævet som er stramt og derved giver ømhed og nedsat bevægelighed.

I forhold til disse problemer er cupping rigtig godt, da det løfter huden og derved giver kroppen pladsen til at pumpe blod igennem området og derved hurtigere kunne restituere.

Når cuppen sættes på vil den også sørge for at øge blodennemstrømningen til det specifikke område. Dette medfører den tydelige røde farve som kommer efter behandlingen. Øget blodgennemstrømning er en god ting for at få fjernet affaldsstoffer fra området, samt tilføje ilt til reparation af bindevævet.

Skrevet af 

Fang Mig Her
Latest posts by Rasmus (see all)

Find tid til massage
nemt og hurtigt!

GOD KROP - BARTHOLINSGADE 15 - 1356 KØBENHAVN K - Tlf.: 22 66 99 05 kontakt@godkrop.dk 

Kontor adresse Birkedalsvej 2, 4791 Borre Cvr 35230963

Miljøvenligpakning