Symptomer hvor massage kan hjælpe

Har du ondt et sted, og overvejer du om massage kan være noget for dig?

Massage hjælper ikke på alt i denne verden, ligesom det heller ikke altid er nok bare at spise en pille eller to. Har du smerter er det altid godt at søge læge ved mindre du selv føler dig helt sikker på at det ikke er noget alvorligt eller selv ved det er noget vi kan hjælpe med.

Vi vurderer altid om det er noget vi kan hjælpe med eller ej, og du er velkommen til at at kontakte os først for at høre om vi kan hjælpe med netop dine symptomer og problematikker. Her er en liste over nogle af de problematikker vi ofte kan afhjælpe med massage.

Liste over de forskellige symptomer

Hovedpine
Hovedpine kan skyldes mange ting. Spændinger, væskemangel, hormonelle ubalancer, kost, hjenerystelse mm..  Er din hovedpine baseret på muskelspændinger kan vi hjælpe dig til at få det bedre ved at løsne op for nakke, skuldre, kæbe og ansigtsmuskulatur.
Læs hvad du selv kan gøre her!
Nakkesmerter
Nakkesmerter kan have mange årsager. Kommer ofte fra stillesiddende arbejde, men kan også skyldes traumer som piskesmæld, slidgigt, kulde mm. Få øvelser til at løsne op hos en af vores fysioterapeuter eller book en massage og lad os hjælpe dig af med smerterne!
Hold i nakken
Der er ikke noget værre end hold i nakken.  Det kan give spændinger, smerter og hovedpine. nakkesmerter hænger ofte sammen med nakke og skulder spændinger. Og især forkert kropsholdning er en typisk årsag.  Men der kan også være tale om gamle skader, forkert sovestilling, slidgigt mm.  Lad os hjælpe med at løsne op for spændinger i nakken og bliv fri for nakkesmerter.
Læs mere her!
Skuldersmerter
Har du smerter eller nedsat bevægelighed i skulderen? Det kan være skader fra sport og træning, men de fleste klienter får skulderproblemer pga. monotont arbejde som f.eks kontorarbejde. Det kan der typisk nemt gøres noget ved. Lad os give dig en god sportsmassage så du kan komme af med dine skuldersmerter!
Frossen skulder
Ofte er der bare tale om skulderspændinger der klemmer på nerver, og i så fald kan massage være en fortrinlig hjælp til at komme af med smerterne. Men oplever du meget nedsat bevægelighed og kraftige smerter kan det være en god ide at gå forbi en læge.  Du kan dog altid starte med en grundig sports og triggerpunktsmassage hos en af vores dygtige behandlere og mærke hvor godt massagen hjælper. Frossen skulder er vigtigt at få gjort noget ved så snart symptomerne viser sig.  Frossen skulder kan komme af alt fra skader, sukkersyge og monotont arbejde.   Læs mere om frossen skulder her!
Musearm
Musearm kommer ofte pga. den vedvarende belastning musklerne på dine underarme bliver udsat for, når der skal tastes meget og hvis arbejdsstillingen ikke er korrekt. Vi arbejder med triggerpunkter under massagen, men her er også tips til hvad du selv kan gøre! Læs mere om musearm her!
Sovende fingre
Oplever du en snurrende eller sovende fornemmelse i dine fingre? Ofte er det nerver, der bliver klemt på bagsiden af skulderbladet. Behandlingen minder om den massage vi giver mod frossen skulder.  Der kan også i værste tilfælde være tale op diskusprolaps i nakken, carpaltunnelsyndrom mm.  Men i langt de fleste tilfælde er det dog blot pga. spændt muskulatur.

Læs mere om sovende fingre her!

Tennisalbue
Tennisalbue er endnu en overbelastningsskade. Giver typisk smerter ved albuen. Kan behandles med massage og akupunktur! ‎Navnet tennisalbue har ikke noget med tennis at gøre som sådan, men er dog typisk ved belastninger af den ydre muskulatur ved albuen.
Læs mere her!
Golfalbue
Samme problematik som tennisalbue, men på den anden side af albuen. Kan komme af flere forskellige overbelastninger. Vi kan typisk afhjælpe dine symptomer ved hjælp af massage, triggerpunktsbehandling, akupunktur og taping.
Book en tid online og kom af med din golfalbue!
Smerter bag skulderblade
Et af de mest klassiske problemer klienter kommer med. Kommer ofte fra det stillesiddende arbejde foran skærmen, men for eksempel løft på børn og forkert kropsholdning kan spille ind. Med dybdegående sportsmassage og vejledning i hvad du selv kan være opmærksom på burde det være en smal sag at komme af med smerterne bag skulderbladene!  Book en tid til sportsmassage online.
Rygsmerter
Generelle smerter i ryggen kan skyldes mange ting. Det kan være medfødte skævheder, forkert kropsholdning, for stram muskulatur på bagsiden af kroppen, arbejdsstillinger, skader og anden overbelastning mm. Ofte kan udstrækning af bagsiden af kroppen hjælpe dig meget, da det får muskulaturen til at slappe af.  Læs mere og lær hvordan massage og udstrækning hjælper på rygsmerter her!
Ondt i lænden
Har du ondt i lænden kan der være mange årsager. Det kan i visse tilfælde skyldes protrusion eller ligefrem diskusprolaps, men i de fleste tilfælde, er der tale om smerter, der skyldes stram muskulatur, forkerte stillinger og forkerte bevægelser. Vi oplever mange mennesker med stillesiddende arbejde, fodboldspiller og mennesker der laver crossfit eller styrketræning som får ondt i lænden. Lær hvordan baller og lændesmerter ofte hænger sammen her og læs hvordan vi kan hjælpe dig med en god sportsmassage!
Iskias smerter
Stammer ofte fra stram ballemuskulatur, som klemmer på iskiasnerven. Vores erfaring er at udspænding og dybdegående massage kan fjerne de værste symptomer og i de fleste tilfælde helt afhjælpe dine iskiassmerter.  Læs mere om iskiassmerter her!
Strålende smerter ned i ballen og ned i benet
Som iskiassmerter. Strålende smerter ned i balle og ben stammer tit fra afklemning af nerver i balle og baglår.  Kan komme af overtræning, for stram muskulatur pga stillesiddende arbejde eller små løfteskader mm. Dybdegående sportsmassage samt udstrækning kan hjælpe.  Læs mere her om iskiasproblematikker her!
Smerter i benet
Ofte er det løbesæsonen med marathon og triathlon der sætter gang i løbetøjet på de fleste. Mange for optrappet træning for hurtigt, og oplever derfor spændinger og smerter. Der kan være tale om compartmentsyndrom, betændelsestilstande / Inflammation, små skader med mere. Vi hjælper med udspænding og dybdegående massage. Se hvordan her!
Ben der sover
Kan dels skyldes hård og stram muskulatur, men stammer også til tider fra iskiasproblematikker. Nogle gange er der tale om væskeophobning eller andre kropslige problematikker. Prøv eventuelt at se om udstræækning ikke kan hjælpe dig. Du kan evt konsultere læge.  Vi hjælper dig med at få løsnet op i muskulatur og stramt bindevæv. Og derved kan vi ofte afhjælpe ben der sover.
Lyskesmerter
En af de mere typiske sportskeder, især ved fodbold og andre sportsgrene, hvor der er eksplosive kraftudfoldelser. Ofte opstår det pga mangelfuld opvarming og fravær af udstrækning, men svaghed og ubalancer i muskulatur kan også være en årsag.
Læs mere om lyskeskader her!
Fibersprængning
Fibersprægninger kan være store og små, og give alt fra en lille ømhed til stærke smerter. Opstår blandt andet når vævet har været overbelastet i længere tid. Men endnu mere typisk sker de, når musklerne udsættes for hurtigt for eksplosive bevægelser uden at være ordentligt varme eller udstrakte. læs hvordan du skal forholde dig til din fibersprængning og hvordan massage kan hjælpe dig her!
Løberknæ
Typisk for mange løbere men også for andre motionister, spinning osv. Ofte nem hjælp at hente. for det meste er der tale om en lille overbelastning eller lille rift på vævet.  Dette giver inflammation og får knæet ikke ro vil det typisk ikke hele. massage kan hjælpe da det dels er med til at sætte gang i helingsprocessen, men også udspænder vævet og derved formindsker belastningen på det skadede område.
Læs mere her!
Springerknæ
Springerknæ er en typisk overbelastningsskade. Får du gjort noget ved det til tiden, kan det hurtigt kureres. det kan være du mærker smerter ved cykling, løb, gang på trapper og andre situationer hvor du belaster knæ og sener. Blid udstrækning og træning kan hjælpe, men du skal holde pause fra store og vedvarende belastninger.  Triggerpunktsmassage kan være en god hjælp og til tider akupunktur.  Læs mere om hvordan vi kan hjælpe her!
Skinnebensbetændelse
Mange mennesker der har prøvet at løbetræne, har oplevet generne ved at få skinnebensbetændelse. Skinnebensbetændelse er en til tider smertefuld tilstand hvor inflammation giver smerter og ømhed i muskulatur og bindevæv på forsiden af underbenet.
Der bør holdes pause fra træning og overbelastning til det er helet igen.
Dyb triggerpunktsmassage og sportsmassage kan hjælpe meget, men det kan være en ømfindig behandling.
Det kan også være en ide at få lavet løbestilsændring og evt kigge på andre løbesko.
Læs mere om hvordan sportsmassage kan afhjælpe symptomer på skinnebensbetændelse her!
Ømme lægge
Ømme lægge er ofte et symptom på spændt og overbelastet muskulatur.
Det kan være styrketræning, løb eller bare en tur på dansegulvet der giver de ømme og smertefulde underben.
Udstrækning og massage er ofte en hurtig kur.
Massagen strækker og smidiggør muskler og sener, og din krop får hjælp til at komme af med mælkesyre og ophobninger af affaldsstoffer.
Læs mere om smerter i læggene her!
Kramper
Smertefulde muskel sammentrækninger, der ofte opstår i forbindelse med træning. For nogle er det også et tilbagevendende natligt eller dagligt problem uden for trænings sammenhæng.  For mange kan det være en hjælp at få drukket mere vand da væskeunderskud kan give kramper i musklerne. Men ofte vil dagligt indtag af ekstra magnesium også hjælpe. massage hjælper kroppen til at slappe af, og løsner op for de spændinger der uundgåeligt kommer omkring de ramte områder. Læs mere om muskelkramper her!
High Hamstring Tendinopathy (Senebetændelse ved baglårsfæstet)
Har du kroniske smerter/ømhed i baglåret, hvor den hæfter under ballen? Hæmmer smerterne din træning? Så har du måske fået denne form for overbelastning i baglåret hvilket kan give smerter omkring baglår og balle!  Dybdegående sportsmassage, moderat udstrækning og enkle øvelser kan hjælpe
Læs mere om smerter og ømhed i baglåret her!
Muskelskader i baglår og hasemuskulatur
Skader i baglåret er en af de mest typiske sportsskader. Det kan være smertefuldt og et stort handicap, hvis det varer længe. Har du for stram muskulatur, lavet eksplosive bevægelser (f.eks. sparke til en bold) eller haft kramper kan det ofte være årsagen. Blødgørende massage giver dit væv mere smidighed og hjælper muskulaturen med at hele.
Læs om smerter i baglår og hasemuskulatur her!
Øm akillesene /akillesenebetændelse
Oplever du smerter i din akillessene, kan det være du har fået akillessenebetændelse. Det kan opstå af pludseligt opståede skader, længere tid overbelastning eller for stram muskulatur på bagsiden af benene. Massage kan løsne op for muskulaturen og give dig mere smidighed, og triggerpunktsbehandling kan afhjælpe symptomerne på akillesenebetændelsen.
Læs her mere om forebyggelse og behandling af øm akillesene her!

Skrevet af 

Fang Mig Her
Latest posts by Rasmus (see all)

Find tid til massage
nemt og hurtigt!

GOD KROP - BARTHOLINSGADE 15 - 1356 KØBENHAVN K - Tlf.: 22 66 99 05 kontakt@godkrop.dk 

Kontor adresse Birkedalsvej 2, 4791 Borre Cvr 35230963

Miljøvenligpakning