Er sportsmassage præstationsfremmende?

·

·

,

VIDSTE DU, AT SPORTSMASSAGE KAN FORBEDRE DIN PRÆSTATION?

Har du overvejet en sportsmassage, men tænkt at det var sikkert kun for elite-udøvere, eller dem der træner lidt mere end du gør? Så skal du tro om igen! Langt de fleste kan få rigtig godt gavn af en god sportsmassage – selv for dig, der kun engang imellem snupper en løbetur.

En sportsmassage består af en kombination af flere massageteknikker, som er skræddersyet til at have størst effekt på dine berørte muskelgrupper. Det er en dybdegående massageform, hvor behandleren vil tage mere ”hårdt” fat end ved fx en wellnessmassage. Vi vil her opremse de bedste gevinster ved en sportsmassage – se om ikke et par af dem giver mening for dig:

1) Forbedret atletisk præstation.

En dybdegående sportsmassage løsner og frigør musklerne for affaldsstoffer. Dette optimerer blodtilførslen og forbedrer muskelfibrenes spændstighed, hvilket påvirker din ydeevne og udholdenhed positivt. Efter en sportsmassage vil du føle dig lettere, stærkere og mere spændstig – alle 3 komponenter som alt andet lige vil hjælpe på din generelle præstation.

2) Større mobilitet og bevægelighed.

Hvis du døjer med stive/stramme muskler – efter sport eller bare generelt, så kan en sportsmassage være den hurtige genvej til mere mobilitet og fleksibilitet. Massagen løsner, bearbejder og blødgør dine muskler, så blodcirkulationen i musklerne bliver lettet, og de affaldsstoffer, som er årsagen til stivheden, har nemmere at ved at blive skyllet ud. Udstrækning er også glimrende til at afhjælpe stive og stramme muskler. Læs mere om det her.

3) Skadesforebyggelse.

Mange skader er forårsaget af, at man overanstrenger visse muskler. Dette kan resultere i ømhed, smerte og betændelse. Regelmæssig sportsmassage kan medvirke til at reducere sandsynligheden for, at musklerne i første omgang bliver overbelastede, og kan bidrage til at reducere den indledende inflammation, der fører til skade. Sportsmassage er mest effektivt til behandling af belastninger, forstuvninger og stress-skader.

4) Smertereduktion.

Sportsmassage kan reducere smerter i forbindelse med skader eller ømme/spændte muskelområder. Efter at have identificeret hvor smerterne opstår henne, kan vi ved hjælp af de rigtige massageteknikker fremme korrekt heling, og det vil give en beroligende og afdæmpende effekt på de skadede områder.

5) Afslapning og fokus.

Massage har en afslappende og positiv indvirkning på psykens tilstand, og kan hjælpe med at reducere stress og øge fokus på din næste præstation.  

Ligeledes giver massagen et her og nu billede af, hvordan kroppen har det, og om der er steder, der kunne trænge til lidt mere opmærksomhed de næste par dage op til en præstation.

6) Hurtigere restitution.

Sportsmassage kan hjælpe med at fremskynde restitution – især efter et lidt hårdt træningspas. Massagen er god til at øge blodgennemstrømningen i de berørte muskler, og derved kroppens evne til at udskille affaldsstoffer, herunder mælkesyre.   Her kan du læse lidt om hvordan du selv forbedre din restitution med massage!

7) Større kropsbevidsthed.

Sidst men ikke mindst, så kan massage hjælpe til større kropsbevidsthed, hvilket i høj grad kan være med til at øge dine præstationer. Det vil også kunne hjælpe dig med at undgå uhensigtsmæssige bevægelser og brug af kroppen, samt du vil kunne blive mere opmærksom på din krops signaler. 

Book en sportsmassage eller ring til os, så vi sammen kan komme frem til dine behov i henhold til dit træningsniveau.

Rasmus Ramskov Massør og kropsterapeut

Skrevet af

Rasmus Ramskov

Udd. massør & Kropsterapeut og ejer af God Krop og In2Nature. Krop, sundhed og psykologi har altid været af stor interesse for mig. Jeg er RAB godkendt, uddannet sportsmassør hos sportseducation.dk, Innowell.dk, DDZ og Axelsons. Fritiden går med natur, hav og sejlads.